Ukončení skautského roku 2015/2016

by Marcel

^

29. 8. 2016

Hned první červencový den byl ve znamení společného zakončení uplynulého školního roku. S celým oddílem, včetně nejmladších předškoláků Mravenců, jsme se vypravili do Lesního Hlubokého. Ráno jsme vyrazili z Rosic, prošli jsme se Chroustovským údolím, po cestě si zahráli několik her a nakonec jsme došli k našemu cíli – chatě, kde jsme si nachystali spaní, sehnali dřevo a rozdělali oheň. Povečeřeli jsme výborné špekáčky a pustili se do závěrečného oddílového hodnocení.

Na odměnu se mohli těšit nejpoctivější účastníci všech oddílových i družinových akcí. Ti opravdu nejlepší dosáhli téměř 100% účasti – chyběli pouze na jedné z více než čtyřiceti oddílových a družinových akcí, které v průběhu celého roku proběhly. Takoví členové si zaslouží opravdu velké uznání.

S prázdnou ale neodcházel žádný člen oddílu. Všichni dostali svá oddílová trička. V závěru včera jsme si zazpívali oblíbené písničky a postupně se odebrali do spacáků. Ráno nás čekala velice příjemná snídaně – jeden z tatínků se nabídl a pro všech téměř třicet hladových rosických skautů usmažil palačinky. Nakonec jsme pomohli posbírat nějaké dřevo, poděkovali jsme za nocleh i výbornou snídani a přesunuli se domů. S většinou jsme se neloučili na dlouho. Hned za týden nás čekal vrchol našeho roku – čtrnáctidenní tábor.

Podívejte se na fotky z přespání!!!

Další zápisky